Google uvrstio četiri Hrvata na popis 100 najvećih pokretača promjena u regiji

Screenshot: Google

GOOGLE je četvoricu Hrvata, Matiju Kopića, Jana Jileka, Valenta Turkovića i Miroslava Vrakića prepoznao kao pokretače promjena na području srednje i istočne Europe, piše poslovni.hr. Kopić je osnivač Farmerona, Jilek Dotmetricsa, Turković je pokrenuo projekt prijenosnih wi-fi točaka za izbjeglice i migrante, a Vrakić je osnivač Serwantessa.

Wojciech Przybylski, čelnik inicijative iz fundacije Res Publica, kazao je kako je cilj bio oformiti listu pojedinaca iz različitih područja u kojima se ljudske aktivnosti isprepliću s tehnologijom na inovativne načine.

 "Ovo je popis osoba koje će u vrlo bliskoj budućnosti biti pokretači promjena u srednjoj i istočnoj Europi", rekao je Przybylski, a Agata Waclawik iz Googlea ističe kako upravo ti ljudi dokazuju da regija ima veliki razvojni potencijal.

Jilek je prokomentirao priznanje ističući kako mu je drago što ga je dobio, no upozorio je i na to kako ne želi da njegova inicijativa, 1000.startups.eu, time bude vezana isključivo uz njegov lik. Kopić pak ističe kako se njegov Farmerom nalazi na jako dobrome mjestu te kako rade na širenju na Daleki istok i Južnu Ameriku. Vrankić se pak pohvalio time kako se njegov Serwantess, hrvatska "verzija" Appleove Siri, probila na njemačko tržište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.