Glogoški laže: Tvrdi da na Markovu trgu nisu mogli dobiti hranu, a guštali u janjetini Anice Kovač

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

NA KONFERENCIJI u šatoru na Savskoj 66 Đuro Glogoški danas je najavio kako šatoraši imaju namjeru ostati pred Ministarstvom sve dok se ne ispuni njihov prvi zahtjev. Usto, Glogoški je odlučio napasti politiku Vlade spram izbjeglica, uvrijeđen jer im se dostavljaju osnovne potrepštine.

"Sada se izbjeglice dočekuju s hranom i dekama, a hrvatskim braniteljima na Markovu trgu nisu dopustili da im se dostave hrana, lijekovi niti sanitarni čvor. I sada kažu 'mi smo hrvatska Vlada i tražimo još jedan mandat'", rekao je Glogoški, lažući novinare.

Dostava lijekova i sanitarija nije bila onemogućena

Naime, šatorašima se, nakon što su se povukli u crkvu na Markovu trgu krajem svibnja, omogućila dostava lijekova i prijenosnih sanitarnih čvorova.

U popodnevnim satima prije povlačenja prosvjednika u crkvu, Anica Kovač, bivša miss Hrvatske i supruga umirovljenog nogometaša Roberta Kovača, šatorašima je poslala dva janjca. Janjetinu su ratni veterani dobili upakiranu u kutije.

> Anica Kovač ispunila obećanje, šatordžijama na Markov trg stigla janjetina

Unos hrane u crkvu bio je onemogućen u ranojutarnjim satima za drugoga dana prosvjeda, no viđeni su franjevci koji u crkvu unose vreće s hranom, a koje policija nije zaustavljala.

Usto, jednom prilikom jedan od šatoraša iz unutrašnjosti crkve došetao je do ulaza s tanjurićem na kojemu su bile napolitanke. Ostatak prosvjednika brzo ga je potjerao nazad u crkvu.

U kasnijim jutarnjim satima sama policija podijelila je boce vode šatorašima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.