Na Glasnovićevoj listi je i Elizabeta Mađarević

Foto: Index, Facebook

SABORSKI zastupnik Željko Glasnović objavio je prije par sati na svojem Facebooku izbornu listu koju je danas predao.

>>Skandalozni rasizam naše diplomatkinje u Berlinu: "Hrvatska je zemlja bijelaca"

Glasnović je sastavio svoju listu za jedanaestu izbornu jedinicu te na Facebooku poručio da je lista u saboru prihvaćena. 

“Bliži se kraj jednopartijskom mudovezu! Deus Vult! (Božja volja!) Neovisna lista Željka Glasnovića prihvaćena u Hrvatskom saboru”, napisao je Glasnović i objavio popis 14 osoba sa svoje liste.

Bliži se kraj jednopartijskom mudovezu! Deus Vult! (Božja volja!) Neovisna lista Željka Glasnovića prihvaćena u Hrvatskom saboru.

Posted by Željko Glasnović on Tuesday, June 16, 2020

Nama je na njegovoj listi za oko zapelo jedno ime, ono Elizabete Mađarević.

Glasnović na svoju listu uvrstio bivšu diplomatkinju poznatu po rasističkom ispadu

Podsjetimo, Index je otkrio da je Mađarević kao prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu širila rasističke stavove, zbog čega ju je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u međuvremenu suspendiralo te se očekuje provođenje disciplinskog postupka s otkazom. 

To je tada prenio i BBC, a sve je počelo njezinom objavom na Facebooku.

Sredinom kolovoza 2019. godine objavili smo članak o tadašnjoj diplomatkinji Hrvatske u Berlinu koja je na Facebooku širila rasističke, ksenofobne i homofobne stavove, a njemačkoj kancelarki zamjerala "nedostatak vlastite kulture".

Pisala je o “bijeloj Europi” i tome kako je samo takva Europa “čista”, širila antimigrantske teze, napadala prava LGBT zajednice...

Također, Mađarević je tijekom godina na nekoliko internetskih portala objavila tekstove u kojima napada migrante i izbjeglice predstavljajući ih kao prijetnju kršćanskoj Europi, a nije propustila ni napasti Istanbulsku konvenciju i samog Plenkovića te, još važnije, njemačku kancelarku Angelu Merkel. Njoj je Mađarević u jednom tekstu dijagnosticirala “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj.

Uz fotografije Jadrana na engleskom jeziku pisala o Hrvatskoj: "Čista i autentična Europa, samo bijeli Europljani"

Prošle godine je tako uz, čini se, fotografije hrvatskog Jadrana na engleskom jeziku napisala sljedeće: “Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest.”

Pisala i protiv LGBT osoba, ali i o "islamizacijskoj agendi"

U jednoj objavi o LGBT osobama pisala je da je “moguće ozdraviti i osloboditi se sve te nemoralnosti i psiholoških poremećaja”.

Smatrala je i da se u Europi provodi “islamizacijska agenda”, o čemu je također pisala na Facebooku.

“Migranti, većinom muslimani, dolaze u Europu ne samo zbog socijalnih povlastica i europskih putovnica već i zbog političkih razloga islamizacije agende. Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije dijelove svijeta.”

Nedugo nakon otkrića Indexa govorila je da je hakirana i da je cilj hakiranja zapravo hrvatska vlada, a profil je u međuvremenu obrisan.

Suspendirana je i povučena iz veleposlanstva

Nakon Indexovog otkrića Mađarević je postala tema brojnih njemačkih medija, o cijelom skandalu je pisao i BBC, a oglasili su se i hrvatski političari, uključujući premijera i tadašnju predsjednicu.

Plenković je rekao da se radi o katastrofi.

"Ako dođe do odluke da je došlo do povrede službene dužnosti, a kako mi se sve čini da je tako, ako je to točno i nije hakirano, to je katastrofa", rekao je Plenković dodavši kako misli da su i ministar vanjskih poslova i samo Ministarstvo dobro reagirali kad su je povukli.

"Pozdravljam brzu reakciju ministra Gordana Grlića Radmana, koji me je odmah izvijestio o koracima koje poduzima i činjenicama koje se utvrđuju u slučaju djelatnice veleposlanstva u Berlinu. Izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive su. Nasuprot netrpeljivosti pojedinaca, u hrvatskoj službi vanjskih poslova promicat će se domoljublje, profesionalnost, otvorenost prema svijetu i zaštita hrvatskih državnih interesa te vrijednosti na kojima je utemeljena moderna hrvatska država", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru.

Podsjetimo, Mađarević je suspendirana i povučena iz hrvatskog veleposlanstva u Berlinu. Uz to, inspekcija Ministarstva vanjskih poslova predložila je da joj se izrekne najteža disciplinska mjera, a to je otkaz. 

Mjesto na Glasnovićevoj listi

Čini se ipak kako ništa od spomenutog nije problem Željku Glasnoviću, koji je Mađarević uvrstio na svoju nezavisnu listu.

Na listi za jedanaestu izbornu jedinicu Mađarević se našla na sedmom mjestu.

Posted by Željko Glasnović on Tuesday, June 16, 2020
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.