Gdje je mali Cesare? Krenuo je u školu u Italiji, majku viđa svaki dan

Screenshot: Youtube/Facebook

DANAS je devetogodišnji Cesare Avenati krenuo u treći razred osnovne škole, piše Slobodna Dalmacija.

Uz psihologa i prevoditelja koji od lipnja, kada je dječak otišao s ocem Alessandrom Avenatijem u državu rođenja, prate njegovu prilagodbu na novi život, potpora mu je obitelj s očeve strane te majka Nina Kuluz koju viđa svakodnevno sat vremena.

Krenuo u školu

Upisan je u Institut za opće obrazovanje i povijest u Moncalieriju, mjestu pokraj Torina, koji pod svojim okriljem ima predškolske ustanove te osnovne i srednje škole. Tjedno se u školi boravi 40 sati od ponedjeljka do petka, što znači osam sati dnevno, u koje su osim nastave uključeni i obroci u školskom restoranu te vrijeme koje djeca provode izvan učionica u zajedničkim aktivnostima.

Do početka škole Cesare je provodio vrijeme upoznavajući oca, od kojeg je bio odvojen šest godina, prve četiri potpuno te dvije uz povremene susrete u Splitu. Osim oca, s dječakom je i baka s očeve strane. Prvo vrijeme dosta su vremena provodili u Torinu s obitelji Alessandrove sestre, Cesareove tete, koja ima dva sina od 14 i 17 godina. U međuvremenu je Cesare upoznao i nove prijatelje.

Video: Snimka koja će vam slomiti srce: Cesare ne želi ići s ocem

Nina Kuluz našla posao

Nina Kuluz se preselila u Italiju odmah nakon predaje dječaka ocu te je tamo našla smještaj i posao. Susreti majke i sina održavaju se pod nadzorom u prostorijama Centra za socijalnu skrb u Moncalieriju, kako je naložio Sud za maloljetnike koji je nadležan za pitanja socijalne skrbi. Uvjeti susreta su da budu na neutralnom terenu i pod nadzorom. Rješenje o susretima doneseno je uz suglasnost oca, koji od travnja prošle godine ima isključivo pravo na roditeljsku skrb.

Nini Kuluz oduzeta je roditeljska skrb odlukom Kaznenog suda u Torinu, kada je nepravomoćno osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora za otmicu Cesarea 2011. godine. Također mora platiti 50.000 eura Alessandru Avenatiju na ime naknade zbog razdoblja u kojem je bio razdvojen od sina i nije znao godinama gdje se nalazi. Iako su odluke o kazni zatvorom i isplati novca nepravomoćne, ona o oduzimanju roditeljskog prava stupila je na snagu odmah.

Ona je u Italiji u kaznenom postupku za otmicu 2017. godine osuđena na zatvor, a do pravomoćnosti odluke mora se jednom mjesečno javljati talijanskoj policiji.

Video: Pogledajte kako je Cesareov otac nasilno vukao svog sina u auto

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.