Srpska ministrica otkrila gdje će dječak ubojica vjerojatno nastaviti školovanje

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL/Telegraf, Nova.rs

Srpska ministrica obrazovanja Slavica Đukić Dejanović rekla je Telegrafu gdje će Kosta K., dječak koji je napravio masakr u beogradskoj OŠ Vladislava Ribnikara, vjerojatno nastaviti školovanje.

Blic je objavio da se Kostina majka obratila institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljnjeg školovanja njezino dvoje djece. U pismu majka nije spomenula masakr u školi, već je apelirala za pomoć te kazala da je situacija u kojoj se njezina obitelj nalazi složena.

Majka napominje da njezina mlađa kći, koja je pohađala istu školu kao i Kosta K., ne može nastaviti školovanje u Ribnikaru, a sin joj je na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i mladež. Majka dječaka ubojice zahtjev je poslala prije nekoliko dana.

Nastavak obrazovanja dječaka ubojice

Ministrica Đukić Dejanović rekla je Telegrafu da će dječak ubojica osnovno obrazovanje najvjerojatnije završiti u školi "Dr. Dragan Hercog". U srpskim medijima objavljeno je da je nastavničko vijeće "Ribnikara" već odlučilo o izbacivanju Koste K. iz škole.

Hoće li biti određenih promjena, kao i kakav će točno biti model školovanja dječaka koji je ubio devetero svojih vršnjaka i zaštitara, trebalo bi se doznati tijekom tjedna.

Ministrica: Tu školu pohađaju djeca koja su na bolničkom liječenju

Ministrica Đukić Dejanović za Telegraf nije službeno potvrdila gdje će dječak nastaviti obrazovanje, ali je objasnila da će nastavničko vijeće najvjerojatnije odrediti ukor, što podrazumijeva školovanje u drugoj školi.

"Kako nije u poziciji pohađati školu jer se nalazi u zdravstvenoj ustanovi, škola 'Dr. Dragan Hercog' je zadužena za djecu koja su na bolničkom liječenju", rekla je srpska ministrica obrazovanja za Telegraf.

Osnovno obrazovanje je u Srbiji obavezno.

Pucao s ocem, tvrdi da je ideju za masakr dobio gledajući dokumentarac

Podsjetimo, Kostu K. je u srpnju ispitalo Više javno tužiteljstvo u Beogradu. Kako je Telegraf.rs doznao od izvora istrage, Kosta je otkrio da mu je otac stavio pištolj u ruke u streljani u kojoj je tri puta s njim vježbao pucanje.

"Osumnjičeni je izjavio da mu je otac stavio pištolj u ruke, dakle ne instruktor, nego njegov otac. Otac je ponio svoja dva pištolja i poveo sina u streljanu. Onda je rekao instruktoru da ga obučava da puca, i to baš s njegova dva pištolja. Otac je izričito tražio, inicirao je da njegovo dijete nauči precizno pucati. Dakle, on mu je omogućio obuku s pištoljima", rekao je sugovornik Telegrafa. 

Dječak je otkrio i kako je provalio u očev sef s oružjem. Blic piše kako je dječak tijekom ispitivanja ispričao i da je na ideju da ubija po svojoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu dobio kada je gledao dokumentarni film u kojemu se spominjalo masovno ubojstvo, neslužbeno doznaje Blic.

"Izjavio je da se kaje zbog ubojstava. Nije želio vidjeti fotografije učenika iz škole koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neugodno", rekao je izvor Blica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.