Gabrić otkrio kako su ga reketarili šefovi portala Dnevno: Ne tajim da sam mason

Foto: EPA

ŠEFOVI ekstremističkog portala uhićeni su zbog sumnje da su nad doktorom Nikicom Gabrićem počinili djelo pokušaja iznude, a odvjetnik jednog od njih tvrdi da je Gabrić iskoristio svoj utjecaj unutar masonske zajednice, javlja RTL

Podsjetimo, zagrebačka policija privela je glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić. Pušteni su nakon ispitivanja.

>> Šefovi ekstremističkog portala Dnevno uhićeni zbog reketarenja

Neslužbeno se doznaje kako su u proteklih nekoliko tjedana ucjenjivali oftalmologa Nikicu Gabrića, osnivača i ravnatelja Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost. 

Razlog su objavljene fotografije na kojima se otkriva masonska loža i njihove ceremonije. 

Fotografije s ceremonije hrvatskih masonskih okupljanja koje su trebale biti na stotinjak luksuznih stranica časopisa Loža, internog časopisa samo za masone. Međutim, izašle su u tjedniku 7Dnevno.

Nisu tražili konkretan novčani iznos, nego da njegova klinika i zainteresirani partneri plate oglase na odgovarajućem broju stranica u tjedniku 7Dnevno u iznosu od 200.000 kuna.

Gabrić kaže da nikad nije tajio da je mason

Odvjetnik glavnog urednika Cigoja šokiran je uhićenjem.

"Moram priznati da od predmeta Helene Puljiz nismo imali sličan slučaj navodnog praćenja i uhićenja novinara", izjavio je Ivo Farčić, odvjetnik Marka Cigoja.

Gabrić tvrdi da je žrtva reketa te kaže da nikad nije tajio da je mason. Navodi kako se radi o legalno registriranoj udruzi, a trenutno broji između 750 i 800 ljudi. 

Osnovno pravilo masonskog reda je tajnost, zato sve oko njih i potiče nagađanja o njihovoj ulozi i stvarnim namjerama. Nikica Gabrić za ovu aferu krivi novinara koji je bio urednik masonskog časopisa, ali je fotografije iskoristio za portal.

"On je izdajnik, ne zaslužuje da se o njemu govori. Sada ćemo ga izbaciti. On ima sve naše papire, naše povjerenje, i on to da u svojim novinama", rekao je Gabrić za RTL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.