FOTO , VIDEO Ona je gay, djed i baka ostavili su joj kuću na Krku i nova je srpska premijerka

ANA BRNABIĆ upravo je postala nova srpska premijerka. Donedavna ministrica državne uprave i lokalne samouprave u Srbiji, Ana Brnabić, u srpsku vladu prošle je godine ušla dobro situirana, pišu srpski mediji.

>>Srbija dobiva gay premijerku

Stan i potkrovlje na Dedinju vrijedni pola milijuna eura
 
U imovinskoj kartici prijavila je stan i potkrovlje na Dedinju u Beogradu veličine 328 četvornih metara i garažu na istoj adresi.
 
Obje nekretnine kupila je na kredit 2014. godine. Stan je opterećen hipotekom do otplate kredita.
 
 
Nekretnine na Krku vrijedne više od 300 tisuća eura
 
Na Krku u Staroj Baški vlasnica je naslijeđene prostrane kuće od 167 četvornih metara, za koju kaže da su je izgradili njezini baka i djed 1980. godine. Kuću je naslijedila prema dogovoru s obitelji na ostavinskoj raspravi. 
 
Usto posjeduje još jednu starinu površine 30 četvornih metara, za koju kaže da je "stara i devastirana", ali da i ona pripada obitelji njezina djeda. 
 
Vrijednost zemlje na Krku nije poznata
 
Osim nekretnina, Ana Brnabić na Krku posjeduje i gotovo 9 tisuća četvornih metara zemlje. Taj podatak nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici.
 
Zemlja je dio veće parcele od 21 hektara na kojoj je planirana izgradnja jednog od najvećih razvojnih projekata na Krku - poslovne zone. Poslovna zona do danas nije izgrađena. 
 
Ana Brnabić kaže kako tamošnje "zemljišne knjige nisu desetljećima sređivane" i da je vlasnica zemlje s više od 25 drugih vlasnika i nasljednika vlasnika. 
 
 
Pripadnici najuže obitelji vlasnici brojnih nekretnina
 
Njezin brat Igor Brnabić vlasnik je stana od 85 četvornih metara na Vračaru, općini koja je dio grada Beograda. U tom stanu je trenutačno privatni dječji vrtić, a vrijednost stana je oko 150 tisuća eura. 
 
Igor Brnabić je i vlasnik kuće, bez dozvole sagrađene i neupisane u zemljišne knjige, veličine 42 četvorna metra u Grockoj u Srbiji. Vrijednost te nekretnine iznosi oko 15 tisuća eura.
 
Majka Ane Brnabić, Ružica, vlasnica je kuće u Beogradu veličine 103 četvorna metra. Kuća ima dozvolu za gradnju, ali ne i uporabnu dozvolu, a vrijednost iste je oko 100 tisuća eura.
 
Ružica Brnabić je vlasnica i parcele veličine 200 četvornih metara na kojoj se nalazi kuća. 
 
Anin otac, Zoran Brnabić, vlasnik je zemljišta veličine oko 1900 četvornih metara u predgrađu Beograda, na kojem je bez dozvole sagrađena kuća koja nikad nije uknjižena u zemljišne knjige. Vrijednost zemljišta je oko 15 tisuća eura.
 
Vozi Toyotu RAV 4
 
Ana Brnabić vozi džip Toyotu RAV 4 iz 2010., kupljen na lizing. Uz Toyotu, vlasnica je i Fiata Abartha 595C 1.4 Turismo koji je na lizing kupila preko tvrtke Energy & Innovation prošle godine. Vrijednost obaju vozila je oko 34 tisuće eura.
 
Imovina srpske premijerke Ane Brnabić iznosi oko 829 tisuća eura. Ako se tome pridoda i ono što njezina najuža obitelj posjeduje, vrijednost prelazi milijun i 100 tisuća eura. 
 
 
Prijavljeni krediti za stan i aute te ušteđevina
 
Premijerka Ana Brnabić prijavila je i ušteđevinu, no o detaljima se iz njezina ureda nisu htjeli izjasniti.
 
Od kredita, prijavila je onaj hipotekarni za stan na 30 godina i dva lizinga za automobile, od kojih je onaj na Toyotu već otplatila. Drugi kredit za Fiat otplatit će 2021. godine.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.