Foto - Tisuće Riječana poručilo: Padne li 3. maj, padaju i sva ostala brodogradilišta

VIŠE od tri tisuće građana Rijeke danas je prosvjedovalo za spas brodogradilišta 3. maj te su poručili kako hrvatski metalac, tokar, bravar i zavarivač neće prodavati sladoled turistima nego žele raditi u svom brodogradilištu.

U govoru koji je održao predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević rekao je kako padom 3. maja, padaju i sva ostala hrvatska brodogradilišta. "Ako propadnu brodogradilišta propast će i više od sto tisuća hrvatskih metalaca. Mi to nećemo dozvoliti. Izaći ćemo na ulice u trlišima i pokazati gospodi iz Vlade da mi svoje plaće ne dobivamo iz državnog proračuna, nego ih zaslužujemo radom", rekao je Dragičević i dodao kako će radnici svih hrvatskih škverova u ovoj borbi biti zajedno, piše Novi list.

Traže plaće i jamstva za gradnju naručenih brodova

Oko tri tisuće prosvjednika je marširalo ulicama Rijeke zbog čega je na oko pola sata prekinut promet Istarskom ulicom. Glavni sindikalni povjerenik SMH-a u 3. maju Juraj Šoljić rekao je kako će prosvjedovati sve dok se ne ispune zahtjevi radnika, a oni su isplata plaća, osiguranje normalnog poslovanja i jamstva za kredit za izgradnju četiriju naručenih brodova.

Govornici su podsjetili koliko je brodogradnja važna za riječko područje. "U ime članova sindikata udruženih u SSSH kažem vam da samo s vama Rijeka može živjeti, rasti i razvijati se. Bez vas se ništa neće moći, bez čovjeka je čitava priča bespredmetna. Nije slučajno da je simbol 3. maja upravo statua čovjeka koji u rukama drži brod. Učinit ćemo sve da naš čovjek, naš brodograditelj taj brod u svojim rukama drži i ubuduće", rekla je regionalna povjerenica SSSH Jadranka Tomašić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.