VIDEO Skupina Splićana od Keruma na plakatu napravila klauna, narugali se i Opari i Baldasaru

Foto: Index

SPLIĆANI su već u nekoliko navrata izrazili svoj prosvjed protiv kanti koje su postavljene u gradskoj jezgri pred kraj Baldasarovog mandata. Građanska inicijativa danas ih je oblijepila slikama tri posljednja gradonačelnika, izjavama aktualnog, a interveniralo se i na Kerumovom mega plakatu na Primi. O motivima akcije ponešto nam je kazao Vjeko Santrić iz GIST-a.

"Cijeli je grad u neredu, da o gradskoj jezgri ne govorimo. Vinovnici i akceleratori su gradska uprava, kako pod mandatom gradonačelnika Baldasara, tako i sadašnjeg. Imamo nekakve nove tonove od novog gradonačelnika, ali nemamo realne promjene u okolišu, nego pogoršanje. Divno što se grad bavi Žnjanom. Kada će na red doći gradska jezgra, koja je najkaotičnija i za koju grad ne čini ništa. Čak je bila gradonačelnikova izjava da gradu ne treba plan upravljanja gradskom jezgrom što je nonsens, jer su nam to obaveze prema Unescou", kazao nam je Santrić. 

"Smatramo da nakon četiri mjeseca velikog nezadovoljstva građana, nemoguće je tolerirati da to tako ostaje. Akceleracija je odavno trebala izgubiti koncesiju za oglašavanje, ne samo za kante, već i rasvjetne stupove, koji su u još većem neredu. To tako traje godinama i metastazira, umjesto da se rješava. Dokad građani moraju trpjeti teror oglašavanja? Svako razuman će tražiti da se ove kante uklone", kaže Santrić. 

Revni i žestoki komunalni redari

Akcija je obavljena na potezu od Prime prema Marmontovoj i Pjaci. Policija se nije pojavila, komunalni redar, navodno je, ali se nikome nije javio. Djelatnici Akceleracije, koncesionara za plakatiranje, čekali su da se netko od nadležnih službi pojavi, ali u roku od dva sata nije se pojavio nitko. Ipak, Santrić kaže da su komunalni redari navratili nešto kasnije te poskidali sve što su stavili na kutije.

"Komunalni redari su bili vrlo žestoki i revni, vratili su kante u prvobitno stanje, osim plakata s Kerumom na Primi", izvijestio je Santrić. 

Pojasnio je kako protiv Keruma nemaju ništa, ali se pitaju kako šest mjeseci nakon izbora taj plakat i dalje može "krasiti" pročelje Prime.

"Ne zanima nas čiji je plakat. Interveniramo na plakatima koji su ilegalni i koji se postavljaju na sigurnosno problematičan način. Nas zanima činjenica neodržavanja gradskih javnih površina. Ako je to plakatno mjesto, čudno je da može biti u političkoj funkciji. Očito je privatno vlasništvo. Kako može privatno vlasništvo biti u funkciji oglašavanja za političke kampanje. Prvi je to napravio Kerum kada je kačio na hotel Marjan svoje transparente. Ako je to čak i u redu, izbori su bili prije pola godine. Kako to komunalnim redarima ne smeta? To je informacijski netočan članak. Kerum nije gradonačelnik. To je jedini motiv. Mogao je i Opara biti na plakatu", objasnio je Santrić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.