FOTO Obitelj u Križu sinoć ostala bez kuće. Progutao ju je požar

Foto: PIXSELL/Matija Habljak

Strašan požar progutao je obiteljsku kuću jučer navečer u mjestu Okešinec u općini Križ u Zagrebačkoj županiji.

Obitelj Tomašić ostala je bez krova na glavom. Još se ne zna uzrok požara. Iza obitelji je ostala potpuno uništena kuća, a iz Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grada, kažu za Danas.hr da su vatrogasci napravili sve što su mogli.

Obitelj je smještena u općinski stan

"Intervencija je odrađena na zadovoljavajući način, ali je dojava stigla prekasno. Dok su naši dečki došli na teren, ondje su već bili vatrogasci s područja Križa", kazali su. Iz općine Križ rekli su da je obitelj smještena u općinski stan. 

"U kontaktu smo s obitelji. U pitanju je sedmero malodobne djece. Najmlađe ima godinu i pol, a najstarije je prvi ili drugi razred srednje škole. Općina će ih smjestiti u jedini stan koji ima. Sinoć su prenoćili kod obitelji. Uskoro će početi prenositi stvari koje su ostale očuvane u požaru, kao i dječji školski pribor", naveli su iz općine.

Danas će biti obavljen policijski očevid pa zbog toga obitelj jučer nije mogla u svoju kuću.

Humanitarci organizirali skupljanje pomoći

Humanitarci Vedran i Tamara Profuntar organizirali su skupljanje pomoći za obitelj.

"Pozivam sve ljude dobre volje i dobrog srca da pomognemo obitelji Tomašić koja je ostala bez krova nad glavom. Imaju sedmero maloljetne djece i nadam se da će vam to otvoriti srce. Pomozimo im koliko god će to biti u našoj moći", stoji u njihovoj objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.