Novi dekan Filozofskog je nepismen, pogledajte koliko grešaka ima u kratkom mailu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

RAZRJEŠENJEM dekanice zagrebačkog Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić, na njenu je poziciju privremeno došao Miljenko Šimpraga. On je Borasov prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije koji nema nikakve veze s Filozofskim fakultetom.

Šimpraga nije zaposlenik Filozofskog i nema nikakve veze s društveno-humanističkim znanostima. Diplomirao je i doktorirao u području veterine i animalnih znanosti. Na prorektorsku funkciju prije šest godina stigao je s Veterinarskog fakulteta, gdje je bio zaposlen kao profesor.

No to što ne dolazi s nekog društvenog fakulteta ne opravdava činjenicu da je potpuno nepismen. Naime, u redakciju smo primili e-mail koji je Šimpraga poslao svim zaposlenicima i studentima FFZG-a u kojem je Filozofski napisao Filozovski fakultet. I to mu nije prvi put. Već je dvaput u izjavama za medije Filozofski nazvao FilozoVskim.

Također, piše "morati ćemo", umjesto "morat ćemo", "izvjestio", umjesto "izvijestio" te "obzirom na njegovu dužnost", umjesto "s obzirom na svoju dužnost". Neki kolege čak su mu dobronamjerno ponudili tečaj opismenjavanja, doznajemo s Fakulteta.

Inače, osim što je Borasov prorektor za inovacije, Miljenko Šimpraga je vitez inovatorstva. Komora inovatora Kraljevine Belgije prije četiri godine dodjeljivala je to odličje ljudima diljem Europe, a među njima se našao i zagrebački prorektor Šimpraga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.