FOTO Podravski političari htjeli biti moderni pa su kupili tablete, nisu ih znali ni upaliti

Foto: epodravina

ČLANOVI skupštine Koprivničko-križevačke županije jučer su se na sjednici osramotili pred novinarima.

Naime, ta je županija prva od svih županija u državi uvela elektronski sustav glasanja koji će se prakticirati na sjednicama Županijske skupštine. Skupštinari su jučer tablete prvi put isprobali, ali nisu se baš najbolje snašli - većina ih nije znala uređaje niti upaliti, piše epodravina.hr.

Predsjednik Skupštine Željko Pintar predložio je da se ipak prvo glasa na stari način, putem kartica, a onda da se isto učini u sustavu.



Županja je nabavila 41 tablet za sve vijećnike te još dodatnih 11 za pročelnike. Nabavljeni su, kako kažu, zbog racionalizacije troškova.

"Kad se sve skupa zbroji koliko smo trošili na printanje materijala, pa pakiranje, potom razvažanje do kućnog praga ili pak slanje poštom, ovime ćemo na godišnjoj razini uštedjeti oko 60.000 kuna. Vrijednost tableta je oko 1000 kuna", objasnila je Verica Ujlaki, voditeljica Odsjeka za informatičku podršku i informacijsku sigurnost, za epodravina.

"Posebni smo po tom elektronskom glasovanju. Dok drugi digitalno primaju dokumente, mi smo ipak otišli i korak dalje. Bilo je jučer malo teže s obzirom na to da su vijećnici po prvi put probali kako sustav radi", zaključila je Ujlaki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.