FOTO I VIDEO Prvi ovosezonski turistički vlak iz Praga stigao u Rijeku

Foto/Video: Goran Kovacic/PIXSELL

PRVI ovogodišnji vlak s više od 250 čeških turista i skupinom novinara, koji su doputovali na liniji iz Praga češkim prijevoznikom RegioJetom, stigao je u Rijeku. Vlak RegioJeta je iz Praga krenuo popodne, s oko 600 putnika. Nakon Bratislave i Zagreba, vlak je stao u Ogulinu u kojemu je kompozicija razdijeljena - dio je s putnicima krenuo za Rijeku, a dio za Split, u kojemu se vlak očekuje popodne.

 

Osim turista, u Rijeku su stigli češki i slovački novinari, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera i lokalnih turističkih zajednica, boraviti na Kvarneru i upoznati se njegovom turističkom ponudom. Vlakovi Regiojeta treću godinu za redom dovoze turiste u Hrvatsku.

U lipnju i rujnu za Hrvatsku će prometovati tri puta tjedno, dok će u srpnju i kolovozu prometovati svakodnevno. RegioJet je prve godine uspostave turističke linije za Hrvatsku prevozio putnike do Rijeke, a od lani i do Splita. Tijekom dvije godine vlakovima te tvrtke u Hrvatsku je, u oba smjera, prevezeno oko 150.000 putnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.