FOTO I VIDEO Ovo je oružje s kojim je maloljetnik uhićen pred HDZ-om

Foto: PuZG

ZAGREBAČKA policija danas je objavila fotografije oružja koje su pronašli kod maloljetnika uhićenog na prosvjedu pred središnjicom HDZ-a.

Policija je objavila da je po završetku prosvjeda privela maloljetnika, koji je nosio boce ispunjene lakozapaljivom tekućinom, jedno pirotehničko sredstvo - bengalku, nož i improvizirano hladno oružje pogodno za napad i ozljeđivanje.

Policajci su na kraju prosvjeda, objavila je policija, na otvorenom prostoru Trga žrtava fašizma primijenili policijske ovlasti prema maloljetniku, za kojeg su posumnjali da kod sebe posjeduje nedozvoljene predmete, a tijekom primjene policijskih ovlasti pružao je aktivan otpor.

Pogledajte snimku privođenja!

 

Uz uporabu sredstava prisile, osoba je privedena u službene prostorije te su kod njega pronađeni nož, jedno pirotehničko sredstvo – bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jedna improvizirana naprava s čavlima, za koju je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu, već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda. 

Uz maloljetnika, privedeno još nekoliko muškaraca

Tijekom osiguranja prosvjeda policija je privela 44-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira te će protiv njega redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog, stoji u priopćenju.

U službene prostorije privedena su trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina koji su bili pod utjecajem alkohola te će policijski službenici, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira, uz optužni prijedlog dovesti jednog 27-godišnjaka u prostorije Dežurnog odjela Prekršajnog suda u Zagrebu, dok su druga dvojica muškaraca (25, 27) puštena budući da nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.

Naknadnim detaljnim pregledom i analizom foto-video i audio dokumentacije, sačinjene tijekom osiguranja ovog javnog prosvjeda, utvrdit će se jesu li eventualno zabilježeni i neki drugi oblici protupravnog ponašanja, stoji u priopćenju.

Policija ističe da tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda nisu zabilježeni drugi događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti, a tijekom provedbe mjera sigurnosti održano je povoljno stanje sigurnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.