FOTO Guardian: Izgleda da su fotografije Prigožina s perikama autentične

Kada su ruske sigurnosne službe napravile pretres vile vođe ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina u Sankt-Peterburgu, tamo su pronašle neke zanimljive predmete. Među njima su bili i ormar pun perika te fotografije maskiranog Prigožina s njima na glavi. Ruske vlasti navode da su se fotografije nalazile u osobnom albumu šefa grupe Wagner. 

Na fotografijama tako možemo vidjeti Prigožina s lažnom bradom ispred zastave Libijske nacionalne armije, s tradicionalnom maramom s Bliskog istoka oko vrata te smeđom perikom na glavi itd. 

Fotografirano s digitalnog uređaja poput pametnog telefona? 

Nakon što su ove snimke objavljene, na društvenim mrežama su se pojavili komentari da se možda radi o lažiranim fotografijama. No, preliminarna procjena pokazuje da su fotke koje kruže internetom fotografirane s digitalnog uređaja poput pametnog telefona, zbog vidljive pikselacije duginih boja, piše The Guardian. 

Naime, izgleda da je razina zrnatih detalja poput bora na njegovom čelu i na lica dosljedna na svim fotografijama. Dodatno, jedna od perika na fotografijama jako nalikuje na onu koja je pronađena (i fotografirana) u njegovom ormaru. Loše osvjetljenje, čudni i nedosljedni kutovi selfieja također ukazuju na to da se radi o autentičnim snimkama, mada je teško biti stopostotno siguran, zaključuje Guardian. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.