FOTO Brod splitske Lučke kapetanije otišao po olujnom moru na Hvar po trudnicu

Foto: Facebook

ORKANSKO jugo danas je pravilo puno problema po cijeloj obali. DHMZ je izdao crveni alarm za područje Kvarnera i Dalmacije te narančasto upozorenje za područje Istre.

"Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom", upozorili su.

Najjači udari juga u Splitu dosežu 90 kilometara na sat, a pravo jačanje očekuje se tijekom večeri. Vrhunac bi mogao biti za otprilike sat vremena, oko 21 sat.

Trudnicu s Hvara prevezli u Split po oluji

U svim lošim današnjim vijestima ipak se izdvaja poneka dobra. Tako je brod "Pojišan" splitske Lučke kapetanije otišao po olujnom moru na otok Hvar po trudnicu. Fotografije su objavljene na Facebook stranici Crometeo.

Službenici Lučke kapetanije trudnicu su prevezli s Hvara u Gradsku luku Split odakle su je djelatnici Hitne medicinske pomoći otpremili u splitski KBC, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Brod je u akciju angažiran iz Palmižane prema luci Vira na Hvaru, gdje je dogovoren ukrcaj trudnice i liječničke pratnje. U splitsku gradsku luku brod je pristao u 17:23, kada su trudnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split, a akcija je uspješno završena.

Brod Pojišan splitske Lučke kapetanije pošao po trudnicu na Hvar po olujnom moru! 👏😍

Objavljuje CrometeoPonedjeljak, 28. prosinca 2020.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.