Finnair najavio novo rezanje troškova, ukidaju 155 radnih mjesta

FINSKI zračni prijevoznik Finnair u četvrtak je objavio kako će otpustiti još 155 radnika, zbog plana rezanja troškova i očuvanja likvidnosti.

Otkaze će dobiti uglavnom pomoćni zaposlenici, kao i oni u sektoru marketinga i distribucije.

Ravnatelj Mika Vehvilainen rekao je kako je nužno povećati učinkovitost, dodavši kako se Finnair jednostavno mora promijeniti kako bi bio u stanju održati korak sa sve jačom konkurencijom, te kako bi na rastu tržišta mogao ubrati svoj dio kolača, piše agencija AP.

Na finskoj burzi u rano poslijepodne dionice Finnaira pale su za više od jedan posto, na 2,96 eura.

U ožujku je ova zračna kompanija najavila otkaz za 450 radnika iz tehničkog sektora. Ukupno je otpušteno na stotine radnika, a prošle godine tvrtka se suočila i s nekoliko štrajkova, uključujući i štrajk pilota, što je dovelo do gubitka 25 milijuna eura.

Prošli mjesec Finnair je zabilježio gubitak od 23 milijuna eura u drugom kvartalu, te je najavio uvođenje novih mjera štednje, kojima do 2014. godine planira uštedjeti 140 milijuna eura. Profitabilnost tvrtke nije dostigla očekivanja.

Finnair PLC, koji je u 56-postotnom posjedu finske vlade, leti na 50 destinacija, a raspolaže sa 65 zrakoplova. Zapošljava sedam i pol tisuća ljudi, što je za sto manje nego prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.