Financial Times: Bivši SDP-ovac Bandić vodi nacionalističku kampanju i traži glasove iz BiH

U NAJAVNOM tekstu za predsjedničke izbore u Hrvatskoj ugledni list Financial Times piše kako je bivši socijaldemokrat Milan Bandić vodio nacionalističku kampanju i svoje šanse želi povećati sa glasovima Hrvata iz BiH.

U tekstu se navodi i kako Bandić kao gradonačelnik ima veću političku moć nego što bi je imao na Pantovčaku. "Na žalost, niti jedan od mojih protivnika nema političko iskustvo, energiju i sposobnosti koje ja imam", pohvalio se Bandić Financial Timesu. List navodi da Bandićevi kritičari spominju kako se zagrebački gradonačelnik želi imunitetom zaštititi od optužbi za korupciju.

Josipović je neiskusan političar

Kao dominantnu temu izbora list je naveo baš korupciju, od koje Bandić bježi, te se dodaje kako ona najviše ometa hrvatski put prema Europskoj uniji. Navode i kako analitičari prognoziraju agresivniju kampanju u drugom krugu izbora.

Vodećeg kandidata Ivu Josipovića Financial Times je nazvao neiskusnim političarem kojega su zaobišle korupcijske priče, ali je sigurno i to da neće u prvom krugu uspjeti skupiti 50 posto glasova. Spominje se i kako HDZ, kojega potresaju skandali, propustio birače usmjeriti prema svojem kandidatu Andriji Hebrangu kojemu glasove oduzimaju Milan Bandić i Nadan Vidošević.

"Osipanje HDZ-a"

U tekstu se opisuje i neobjašnjiv odlazak sa premijerskog mjesta Ive Sanadera te dolazak na njegovo mjesto Jadranke Kosor. List piše kako je Kosorova svoju popularnost povećala ubrzavši antikorupcijske akcije koje su, na kraju, dovele i do nekih članova njezine stranke što dovodi do "osipanja HDZ-a".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.