Evo kako odvjetnički tim Josipa Katalenića brani pjevača od optužbi za pedofiliju

Screenshot: RTL

POČELO je suđenje Josipu Kataleniću za pedofiliju. Godinu i pol nakon što je uhićen, Katalenić se danas pojavio na sudu u Varaždinu, na prvom ročištu.

Pjevač je suđenje dočekao na slobodi, jer je platio jamčevinu, a RTL doznaje kako je njegova obrana smislila plan o tome kako da se izvuče sa što manjom kaznom.

Uz Katalenića je danas bio odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

S obzirom na to da se postupak vodi zbog kaznenih djela počinjenih na štetu djece, suđenje je zatvoreno za javnost. Kataleniću se na teret stavlja čak desetak kaznenih djela stavlja - dvije optužnice, jedna vezana uz dječju pornografiju i jedna uz mamljenje djece zbog zadovoljavanja spolnih potreba - spojene su i vode se kao jedan kazneni postupak.

Plan je sljedeći - obrana tvrdi kako je Katalenić bio pod utjecajem opojnih droga te je njegova mogućnost rasuđivanja bila smanjena.

Iz toga bi proizlazilo da Katalenić ne poriče krivnju, ali da tvrdi da nije bio ubrojiv kad su se odvijala kaznena djela za koja je optužen.

Na sudu su se danas bila četvorica odvjetnika oštećenih - djece nad kojom je, kako se sumnja, Katalenić počinio kaznena djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.