Osuđen je za silovanje psa i radi u Europskom parlamentu. Pitali smo ih za komentar

Foto/screenshot: Index/HBK/YouTube

U ZAGREBU je jučer nakon višegodišnjeg suđenja osuđen Ivor Ivanišević, bivši član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije i sadašnji zaposlenik Europskog parlamenta (EP). 

Ivanišević je bio optužen za - silovanje psa. Osuđen je na zatvor u trajanju od godine dana, što je maksimalna kazna za ovo zlodjelo. Jedini način na koji mu je sud mogao dosuditi veću kaznu bio bi da je sud ocijenio da je Ivanišević silovao pse iz koristoljublja. U tom slučaju mogao bi ga osuditi na maksimalno dvije godine zatvora.

>> Crkvenjak koji je silovao psa dobio je godinu zatvora. To je maksimalna kazna

Ivanišević se nije pojavio na izricanju presude. Prema posljednjim informacijama iz medija, u međuvremenu se odselio u Belgiju i zaposlio kao službenik u Europskom parlamentu.

Europski parlament: Iz razloga privatnosti ne komentiramo pojedinačne slučajeve

Stoga se Index obratio Europskom parlamentu s nekoliko pitanja, između ostaloga znaju li za što se Ivaniševiću sudi i hoće li moći nastaviti raditi u EP-u nakon što je nepravomoćno osuđen za silovanje pasa.

"Što se tiče vaših pitanja, imajte na umu da Parlament iz razloga privatnosti ne komentira pojedinačne slučajeve koji se tiču ​​osoblja", odgovorili su za Index iz Europskog parlamenta.

Ipak, dali su naslutiti da su upoznati s Ivaniševićevim slučajem. "Parlament propisno razmatra ishod svih sudskih predmeta koji se odnose na zaposlenike kako bi se utvrdile odgovarajuće mjere koje treba poduzeti", kažu iz EP-a.

"Prema Pravilniku o ponašanju osoblja dužnosnika Europske unije, osoblje Europskog parlamenta podliježe jasnim obavezama koje su navedene u kodeksu ponašanja. Taj dokument opisuje pravila i etičke standarde kojih se članovi osoblja moraju pridržavati tijekom svoje karijere u Parlamentu, a odnose se prvenstveno na ponašanje osoblja u izvršavanju njihovih dužnosti", odgovorili su iz EP-a za Index.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.