Ericssonu dosta mobitela: Sony kupuje Ericssonov udio u zajedničkoj firmi za 1,05 milijardu dolara

ONO o čemu se duže vremena spekuliralo danas je i službeno potvrđeno - Sony Ericsson će prijeći u potpuno vlasništvo Sonyja. Kompanija je priopćila kako je postignut dogovor o kupnji 50 posto Ericssonovog udjela u zajedničkoj firmi, a Sony će za to morati iskeširati 1,05 milijardi dolara.

Potvrdu kupnje još trebaju odobriti regulatorna tijela, a očekuje se da će to biti dovršeno u siječnju iduće godine. Do kraja ove godine očekuje se da će tržišni udjel Sony Ericssona biti oko 11% samo za dio koji obuhvaća mobitele na Androidu.

Službena verzija priče upućuje na to da je "mobilno tržište u zadnjih deset godina fokus prebacilo s jednostavnih mobitela na kompleksne smart phone", a Ericsson se u tom svijetu više ne vidi. Oni će svoj fokus pak prebaciti na tržište bežičnih komunikacija.

S druge strane, prijenos čitavog zajedničkog ulaganja pod jedan krov dobro se uklapa u Sonyjevu "strategiju četiri ekrana" - smartphonei, tableti, prijenosnici i televizori - koji bi svi trebali biti inteligentno povezani.

U priopćenju nije pojašnjeno hoće li oda sada Sonyjevi mobiteli nositi isključivo njihovo ime ili će ipak odlučiti zadržati staro ime koje je prejak brand da bi ga se olako riješili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.