Epilog priče "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan": Snimatelj nije prekršio Kodeks, odijevanje je stvar kućnog odgoja

SNIMATELJ RTL-a Ivan Cvirn u srpnju prošle godine na sjednicu Vlade došao je u majici koja je imala natpis na engleskom jeziku "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan" ('I don't need sex, the government fucks me every day) zbog čega je zaradio otkaz na televiziji. Skandal oko majice trajao je nekoliko dana, a Vlada, Kosor, RTL i Hrvatsko novinarsko društvo preko medija su vodili rat oko toga tko je kriv radi otkaza snimatelju pa je na kraju Kosor tražila da ga se vrati na posao jer nije željela da se nju proglasi glavnim krivcem što je snimatelj ostao bez posla. RTL ga nije vratio na posao, jer smatraju kako se svi njihovi suradnici moraju "profesionalno ponašati i biti pristojno odjeveni bez istaknutih simbola ili poruka".

Na koncu je Vlada zatražila Vijeće časti HND-a da iznese svoj sud o vrijeđanju institucije Vlade i to u prigodi obavljanja službenih obveza u zgradi Vladi, a odluka je stigla ovih dana, piše Nacional.

"Vijeće časti HND-a smatra da novinar nije bio prikladno odjeven, no kako odijevanje nije stvar Kodeksa časti nego kućnog odgoja, snimatelju nije izrečena nikakva kazna", odluka je Vijeća časti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.