Engleski znanstvenici traže volontere čokoladoljupce

ZNANSTVENICI s britanskog sveučilišta Istočna Anglija u Norfolku traže volontere koji bi u periodu od godinu dana svaki dan trebali jesti čokoladu. Cilj istraživanja je proučavanje utjecaja tamne čokolade na zdravlje, a prema prvim informacijama koje prenosi Telegraph, traži se 40 žena koje će svakodnevno kušati nove vrste čokolade.

Sve osobe koje će sudjelovati u istraživanju moraju biti u razdoblju nakon menopauze, imati preko 76 godina, te moraju imati dijabetes tipa 2. Na volonterkama će se ispitivati smanjenje rizika od srčanih oboljenja nakon unošenja određenih doza tamne čokolade, odnosno flavonida kojega te čokolade sadrže.

Isto sveučilište je prošle godine provelo testiranje na 150 volontera, a uskoro će se na njima izvršiti završno testiranje kojim će se ispitati njihovo zdravstveno stanje, s naglaskom posebno na krvni tlak i razinu kolesterola u krvi. Istraživači vjeruju da će flavonid iz čokolade koji je porijeklom iz kakaa ili soje, utjecati na smanjenje opasnosti od srčanih oboljenja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.