Energetski konzultant: Mađari u MOL-u su se totalno oteli, oni uzimaju gdje mogu

Screenshot: N1

ENERGETSKI konzultant Ivo Peroš je gostujući na N1 komentirao sutrašnji sastanak ministra Damira Filipovića i predstavnika MOL-a.

"Filipović je dosta nesretno odabran delegat. Svi problemi oko tog braka koji je u agoniji potiču od toga da u svim tim razgovorima MOL dovodi najjače stručnjake, a s druge strane sjede političari.

Ishodi takvih sastanaka uvijek idu na štetu hrvatske strane. Opseg i razmjeri krađe su stvarno skandalozni. Pogotovo u delikatnom momentu zime koja nas očekuje i ljudi koji drhte očekujući račune za plin i struju. Moment nije mogao biti gori", rekao je Peroš za N1.

"Blamaža i sramota za državu, vladu i premijera"

Konzultant napominje da puno informacija svakodnevno izlazi u javnost. 

"To je blamaža i sramota. I za državu i za vladu i za predsjednika vlade. Ja mislim da će se to konačno na ovaj ili onaj način raspetljati. Ova situacija je neodrživa", komentirao je.

"Mađari su se totalno oteli"

Peroš ističe da treba imati iskustva i da treba znati pročitati izvješća o poslovanju koja šalje mađarska strana. Kaže da on to prati i da mora priznati da su izvješća koja Mađari pripremaju pomno sročena tako da što više informacija sakriju ili zamute te da osobi koja bi to trebala dešifrirati teško može poći za rukom. 

"To dovodi do strašne eskalacije štete koje ovakvo poslovanje donosi, ne samo plinsko nego i ostali biznisi. Mađari su se totalno oteli. Više uopće ne paze, uzimaju gdje mogu i sve im je lakše", rekao je Peroš gostujući na N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.