Dvojica divljaka uhićena u Zagrebu, treći u Puli. Prijeti im 8 godina zatvora

Screenshot: Nadzorne kamere

POLICIJA je uspjela uhititi svu trojicu divljaka koji su jučer ujutro brutalno pretukli 77-godišnjeg umirovljenika na terasi kafića u centru Pule. 

Svu su trojicu mlađih muškaraca, za koje sumnjaju da su šakama, nogama i palicama nasrnuli na starca koji je čuvao terasu, uhitili tijekom večeri, a zanimljivo je da su dvojica od trojice divljaka uhićeni na području Zagreba, a jedan u Puli. 

Prvo uhićena dvojica u Puli i Zagrebu, a onda i treći u Zagrebu

Policija je prvo uhitila dvije osobe - jednu u Puli i jednu u Zagrebu, a tijekom večeri pronađen je i treći osumnjičeni za napad, također u Zagrebu. 

Jesu li dvojica divljaka pobjegla u Zagreb u pokušaju da ostanu neotkriveni, zasad nije poznato. 

Ono što je prilično izvjesno je da im, ako se potvrdi sumnja da su upravo oni pretukli umirovljenika, prijeti osam godina zatvora. 

Slomili mu tri rebra i ruku, prijeti im osam godina zatvora

77-godišnjaku su nanijeli teške tjelesne ozljede - polomili su mu tri rebra i ruku, što znači da bi trebali biti prijavljeni za kazneno djelo nanošenja teških ozljeda, i to prema osobi posebno ranjivoj zbog svoje dobi. 

Trojica divljaka starca su napali dok je drijemao na terasi, a dok su ga mlatili gotovo se uopće nije branio. Pokušao je pobjeći, no sustigli su ga, oborili na tlo i još udarali.

Unatoč teškim ozljedama, pretučeni Evelino Vale Glasu Istre u bolnici je uspio prepričati što se dogodilo.

Pretučeni umirovljenik: Prvi put su spominjali vojsku, a kad su se vratili nisu ništa rekli, samo su me počeli tući

"Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9:30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat vremena s palicama, maskama i kapuljačama na glavama. Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima", ispričao je Vale. Napad je trajao nekoliko minuta.

Policija se sinoć oglasila priopćenjem. 

Uhićena sva trojica napadača, slijedi krim-istraživanje

"Pulska je policija danas oko 11.50 sati zaprimila dojavu iz pulske bolnice da se kod njih nalazi muškarac koji je ozlijeđen u Ulici Danteov trg u Puli. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da su tijekom noći tri nepoznata počinitelja nakon verbalnog sukoba, fizički napali 77-godišnjeg muškarca. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Policijski službenici su u večernjim satima uhitili dvojicu muškaraca koji se dovode u vezu s događajem. Ranije večeras jedan je uhićen na području Pule, a drugi na području Zagreba, a tijekom večeri uhićen je i treći muškarac kojeg policija dovodi u vezu s napadom na 77-godišnjaka. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", naveli su iz policijske uprave Istarske.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.