Dva kanadera gasila požar kod Drniša, još nije ugašen ni požar kod Muća

Ilustracija: Pixsell/PIXSELL

DVA Canadaira CL-415 Protupožarnih snaga OS RH angažirana su u subotu poslijepodne na požarištu Sedramić kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Tijekom dana jedan Airtractor AT-802 bio je angažiran i na sanaciji i natapanju požarišta Ramljane kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  

Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavnine Protupožarne sezone (15. lipnja do 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske, navode iz MORH-a.

Još nije ugašen požar na predjelu Ramljana kod Muća, koji se ponovno aktivirao u petak popodne i zahvatio 40 hektara borove šume, a na požarištu će cijelu noć dežurati vatrogasci, doznaje se u subotu navečer u Vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Cijelu noć će na požarištu dežurati 44 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila, rekao je dežurni u Vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Dodao je da je tijekom dana vatrogascima u gašenju ovog požara pomagao iz zraka i jedan Airtractor. U nedjelju ujutro će se procijeniti situacija na tom požarištu te će se odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.