Dubrovnik prvi grad s označenim prihvatnim javnim površinama u slučaju potresa

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK je prvi grad u Hrvatskoj s označenim prihvatnim mjestima na javnoj površini za evakuaciju građana u slučaju potresa, a u prvoj fazi bit će postavljeno deset znakova s poveznicama na karte s evakuacijskim koridorima, izvijestila je dubrovačka Gradska uprava.

Karti s označenim prihvatnim površinama, koje je odredila Civilna zaštita Grada Dubrovnika, može se na službenoj stranici Grada Dubrovnika pristupiti skeniranjem integriranog QR koda na znakovima.

Na starijim mobilnim uređajima bit će potrebno skinuti aplikaciju

"Karta će građane i posjetitelje usmjeriti na najbržu prihvatnu sigurnosnu gradsku zonu u slučaju potresa. Na starijim uređajima koji ne podržavaju skeniranje QR koda bit će potrebno instalirati aplikaciju koja je specijalizirana za čitanje QR kodova", ističu iz Grada Dubrovnika.

Dizajn i idejno rješenje znakova osmišljeni su u sklopu projekta "Korak u sigurnost" Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost KORAK Dubrovnik, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a koji je podržao Grad Dubrovnik. Cilj projekta je osvijestiti važnost edukacije i pripreme za spreman i učinkovit odgovor na krizne situacije.

Partneri u projektu su udruge Erasmus Student Network (ESN) Dubrovnik i Centar za karijere mladih (CKM) Dubrovnik te Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, Ekološko ronilački klub Ragusa i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.