Dubrovačka policija: Na fotorobotu nisu Elez i Dodik, premješteni su radi bolje učinkovitosti

DUBROVAČKA policija "odlučno tvrdi" kako nisu točni jučer objavljeni navodi o tome da su na australskom fotorobotu sumnjivaca za umiješanost u nestanak Britt Lapthorne zapravo dubrovački policajci Ivan Elez i Slađan Dodik, a ne Ivica Rudinović i Dragan Palameta.

> Australci navedeni na krive policajce: Na fotorobotu nisu Palameta i Rudinović, nego Elez i Dodik?

"Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, u suradnji s MUP-om RH, Interpolom, Federalnom policijom Australije, kao i policijama drugih stranih država, tijekom intenzivne obrade slučaja smrti Britt Lapthorne poduzela je i dalje poduzima intenzivne aktivnosti u cilju rasvjetljenja okolnosti njene smrti", navodi načelnik te policijske uprave Zlatko Sokolar.

"Odlučno tvrdimo da policajci Elez i Dodik nisu osobe s prikazanih crteža. O tim crtežima već je izjavu dao Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije, tako da nema potrebe za dodatnim komentarom, osim što treba ponoviti da ti crteži nemaju nikakve veze sa slučajem Britt Lapthorne, niti se dovode u vezu s nekim od prijavljenih kaznenih djela na području ove policijske uprave ili Republike Hrvatske", dodaje.

"Premješteni zbog podizanja razine učinkovitosti"

Premještaje dvojice policajaca, Eleza i Dodika, u PU dubrovačko-neretvanskoj pojašnjavaju riječima: "U cilju podizanja razine učinkovitosti, imenovani policajci su s danom 22. prosinca 2008. godine premješteni iz Odsjeka kriminaliteta droga Odjela kriminalističke policije ove PU, i to jedan u PP Gruda, a drugi u PP Dubrovnik (u istu zgradu gdje je i sjedište PU). Prva, i to pisana najava i informacija o snimanju dokumentarca Channela Seven pristigla je u sjedište Uprave dana 15. siječnja 2009. godine, nakon čega je filmska ekipa boravila u Dubrovniku i snimala film od 18. do 23. siječnja 2009. godine. Premještaj navedenih djelatnika nema veze s dolaskom tih novinara, niti s bilo kojim drugim događajem, osim intenziviranja mjera na suzbijanju kriminaliteta droga. Ističemo  da su u suzbijanju kriminaliteta droga vrlo aktivno sudjelovali policajci Dragan Palameta i Ivica Rudinović, koji su zajedno sa svojim obiteljima neutemeljeno izvrgnuti medijskim i drugim pritiscima, a čemu su neprofesionalnim pristupom pojedinih novinara sada izloženi i drugi policijski službenici".

U policijskom priopćenju se napominje da je policajac Slađan Dodik zbog povrede na radu, koju je zadobio tijekom hvatanja počinitelja kaznenog djela, bio na bolovanju od 1. lipnja do 1. listopada 2008. godine, odnosno nije bio u službi u vrijeme nestanka Britt Lapthorne.

"U potpunosti demantiramo i navod o navodnom oduzimanju opreme privatnih poduzetnika od strane ove policijske uprave, s time da ističemo zahvalnost većem broju građana koji su ovoj policijskoj upravi ponudili pomoć u tehničkim sredstvima i opremi koja bi nam eventualno mogla biti potrebna u ponovnom istraživanju podmorja u vezi sa slučajem australske državljanke Britt Lapthorne".

I.M.
Foto: Channel Seven/Facebook

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.