Državni tajnik za turizam: Virus ne bi trebao značajnije utjecati na sezonu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

DRŽAVNI tajnik za turizam Frano Matušić vjeruje da koronavirus ne bi trebao značajnije utjecati na turizam, s obzirom na to da se pojavio izvan glavne sezone.

"Vjerujemo da neće imati snažniji utjecaj jer se pojavio u zimskom razdoblju koje nije tako intenzivno za turizam", rekao je Matušić danas novinarima na ulasku u Banske dvore.

Na pitanje boji li se za predsezonu s obzirom na to da tijekom nje u Hrvatsku dolazi dosta turista iz Italije, odgovorio je kako sigurno postoji određena briga, posebno u Istri koja je naslonjena na Italiju i iz koje dolaze brojni talijanski vikend-gosti.

Dodao je kako vjeruje da neće biti potrebno zatvarati granice te da će se problem moći riješiti pojačanom kontrolom ulazaka i izlazaka iz Hrvatske, pogotovo putnika koji dolaze iz regija zahvaćenim koronavirusom.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je pak kako zasad nema podataka o tome da se hrvatski radnici koji rade u Italiji u većoj mjeri vraćaju kući, ali da će se tome posvetiti pažnja bude li potrebno.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.