Državni tajnik u MORH-u gradi svoj kraj: U Turnju vojska gradi brvnaru, roštilj i igralište

ŽELJKO GORŠIĆ, predsjednik karlovačke gradske četvrti Turanj i državni tajnik u MORH-u, iskoristio je svoju dvostruku funkciju i "zaposlio" vojsku da u Turnju izgradi brvnaru, roštilj i kapelicu. Prema pisanju KAportala, radove na izgradnji spomenutih objekata su izvodili vojnici uz pomoć strojeva HV-a. Uz radove na budućim prostorijama gradske četvrti, vojska je na području Turnja prije dvije godine izgradila i igralište. Prema svjedočenjima mještana Turnja, vojska je svojim radovima "učinila mnogo dobroga za njihovo mjesto".

Prema riječima glasnogovornice Grada Karlovca, "Grad je samo obaviješten o radovima", a glavni donator radova u Turnju su Oružane snage RH.

MORH je, ipak, naveo stavove koji su u suprotnosti sa svjedočenjima mještana Turnja. Prema informacijama iz MORH-a, vojnici su u Turnju regrutirani samo kao savjetnici, a koristili su samo jedno vozilo, i to ono koje ih je dovezlo. U MORH-u nisu naveli nikakve informacije o rovokopaču i dva kamiona, ali ni o kućici koja je doslovno preseljena iz vojnog poligona Korana u Dugom Dolu nedaleko od Krnjaka u Turanj.

Za 1. svibnja je u spornoj kućici najavljen svečani domjenak na kojem će objekt "krstiti" turanjski dobročinitelj, državni tajnik Željko Goršić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.