Društvena mreža podržat će subotnji gay pride: Fašizam koji podržava Vlada nije dobrodošao

DRUŠTVENA mreža građana danas je izvijestila kako će dolaskom na subotnji gay pride u Zagrebu podržati svoje gay sugrađane u borbi za njihova temeljna ljudska prava.

"Pravo svakog građanina Hrvatske je da na javnom skupu bu bilo kojem gradu RH slobodno iznosi svoje stavove i zahtjeve. Policija je dužna osigurati tu slobodu govora svakom građaninu. U subotu je u Splitu dokazano kako postoje građani kojima se to osnovno ljudsko pravo osporava. Čak što više, ugrožava im se život i zdravlje ako pokušaju javno i slobodno govoriti", izvijestili su iz Društvene mreže građana.

Aktivisti iz Mreže drže kako policija nije nije osigurala pravo naših sugrađana na slobodu govora. Osim toga, navode, nisu poštovali zakon kada su nasilnicima umjesto kaznenih prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda zbog bacanja kamenja i zločina iz mrženje napisali prekršajne prijave.

"Tek sada to najavljuju, nakon što je iz Europe stigao signal kako je to nedopustivo. Jasno je da policija kao produžena ruka Vlade time poručuje da je fašizam kakav smo u dva navrata u kratkom vremenu vidjeli u Splitu dobrodošao", ističu iz Mreže, dodavši kako su zbog svega navedenog odlučili u subotu u 14 sati na Trgu žrtava fašizma podržati svoje gay sugrađane.

"Društvena solidarnost nalaže nam da branimo ljudska prava drugih jer jedino tako možemo obraniti i svoja", poručili su aktivisti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.