Drugi uhićeni muškarac: Ne jedem, ne pijem. Narušeno mi je zdravlje

Screenshot

ZADARSKA policija privela je u subotu dvojicu muškaraca, 72-godišnjeg Briševljana i 49-godišnjaka iz Zadra, zbog kršenja javnog reda i mira.

"Udri munjo, pukni grome... zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini", napisao je 49-godišnji Hrvoje Vrkić, referirajući se na Plenkovićevu izjavu da će Hrvatska reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu.

Time je, kako stoji u optužnom prijedlogu koji je dostavio Anteni Zadar, "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO-a Maslenica, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka".

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže za Antenu Zadar kako je u šoku te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati.

"Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen", rekao je Vrkić.

"Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo, njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi", poručio je Vrkić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.