Druga "crna udovica" iz moskovskog metroa je 28-godišnja nastavnica!

DRUGA bombašica iz moskovskog metroa je 28-godišnja nastavnica informatike Maryam Magomedov! Tijelo je identificirao njen otac Rasul, koji je istražiteljima potvrdio da je ona druga članica "crnih udovica" u čijem je terorističkom napadu ubijeno 40 ljudi.

"Moja žena i ja odmah smo prepoznali našu kćer. Kad ju je supruga posljednji put vidjela, nosila je isti crveni šal koji je imala na fotografijama", rekao je Magomedov, inače seoski učitelj u Dagestanu u razgovoru za Novayju Gazetu. Megmedov, kako prenosi Reuters, dodaje da je njegova kćer diplomirala matematiku i psihologiju, a nakon fakulteta vratila se u rodno selo i radila u lokalnoj školi kao nastavnica informatike.

"Doista se nadam da će istraga otkriti što se doista dogodilo oko tog napada. Nije nam uopće jasno kako je Maryam stigla do Moskve", kaže Magomedov koji priznaje da je njegova kćer bila jako religiozna, ali dodaje da baš nikad nije pokazivala nikakva radikalna uvjerenja. No, već su je i ranije pripadnici lokalnih sigurnosnih snaga optuživali da održava veze s pobunjenim čečenskim skupinama.

"Ona me je uvjeravala da to nije istina", tvrdi njen otac koji se prisjeća kako je prije dvije godine njegov sin uhićen zbog optužbi da je terorist, te su ga u pritvoru mučili prije nego što su optužbe odbačene i pušten je na slobodu. Možda i tu leži dio razloga zbog kojeg je Maryam odlučila u metro ušetati s bombom koja je ubila najmanje 23 ljudi.

"Maryam je bila mirna i samopouzdana osoba koja je uvijek voljela učiti. Bila je koautorica tri znanstvena rada. Nitko nikad nije primijetio bilo kakve naznake ekstremizma niti neprimjerenog ponašanja kod nje", izjavio je za ruski dnevni list izvor blizak obitelji bombašice iz metroa.

Samo tijekom prošlog tjedna u Rusiji je u terorističkim napadima ubijeno više od 50 ljudi, ali daleko najveći kaos izazvale su dvije bombe u moskovskom metrou. Cijela je Rusija sada u strahu od novih napada, a lideri države Vladimir Putin i Dmitrij Medvjedev najavili su osvetu protiv čečenskih terorista. Podsjećamo, prva napadačica iz moskovskog metroa ranije je identificirana kao 17-godišnja Džennet Abdurakhmanova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.