Drašković: Srbija treba prihvatiti Kosovo kao najbližeg susjeda i razviti partnerske odnose

"SRBIJA zbog vlastitog opstanka i ulaska u EU mora korjenito promijeniti politiku, prihvatiti stvarnost na Kosovu i s njim razvijati partnerske odnose i ući u NATO", ocijenjeno je to danas na skupu koji je organizirao Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, prenosi Blic.

Predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kazao je kako Srbija treba "bez slanja veleposlanika u Prištinu, jer to nitko ne traži, prihvatiti Kosovo kao najbližeg i posebnog susjeda, jer je Kosovo jedina država nastala odvajanjem od Srbije, i s tim Kosovom razvijati ekonomske i kulturne odnose poput onih između dvije Njemačke ili Kine i Tajvana".

Drašković je kazao i kako Srbija mora odustati od paralelnih institucija na Kosovu i očuvanja nepostojećeg teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta, i okrenuti se zaštiti prava kosovskih Srba i očuvanju srpske duhovne baštine, kao i prihvatiti dio Ahtisaarijevog plana.

Naveo je i kako Srbija godišnje za paralelne institucije izdvaja između 400 i 600 milijuna eura, odnosno 4000 eura godišnje za svakog Srbina na Kosovu, ali da taj novac ne dolazi do njih. Kazao je i kako je sjever Kosova postao raj za šverc koji organiziraju ljudi iz tajnih službi Slobodana Miloševića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.