Splitski dožupan uveo radnu obavezu za muške službenike, čiste snijeg pred županijom

DOŽUPAN splitsko-dalmatinski Luka Brčić uveo je radnu obavezu za muške službenike županije, koji su poslani na čišćenje snijega pred zgradom u ulici Domovinskog rata. Neki su se Indexu već potužili, jer smatraju da rade posao koji su trebale obaviti gradske službe.

Poruka solidarnosti

"Angažirali smo samo muškarce. Evo, gledam kroz prozor, njih 14 čisti. Mislim da su kritike neopravdane. U ovim izvanrednim okolnostima, ne treba gledati što je čije. Ovim smo htjeli uputiti poruku solidarnosti sa svim građanima. Osim toga, mislim da bi i zaposlenici koji provedu pola svog radnog vijeka u županiji, na istu trebali gledati kao na svoj drugi dom", objasnio je Indexu Brčić svoje nakane.

Nije bitno tko je zakazao, već da je snijeg neočišćen

Nije se sad htio upuštati u procjene čiji je zadatak zapravo bio počistiti snijeg pred Županijom. "Činjenica je da je snijeg bio onečišćen i da smo ga trebali očistiti radi građana koji dolaze kod nas", kazao je Brčić, koji inače šefuje županijskim Kriznim stožerom. 

Zanimljivo je da je radna obaveza uvedena samo za zaposlenike Županije, ali ne i Ureda državne uprave te Porezne uprave, koji također rade u zgradi u kojoj je smještena Županija splitsko-dalmatinska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.