DORH traži istražni zatvor za direktora kontrole leta. Bio je Indexov Uhljeb godine

TUŽITELJSTVO u Velikoj Gorici otvorilo je istraživanje i zatražilo istražni zatvor za direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) i nekadašnjeg zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) Vladu Bagarića zbog sumnje da je nezakonito zaposlio dvojicu djelatnika.

Mediji su ranije izvijestili da je istraživanje pokrenuto nakon što su Bagarića kazneno prijavili zaposlenici HKZP-a. Dodali su kako je Bagarić u HKZP-u zaposlio nekoliko poznanika, ali i svojeg kuma.

Opasnost od ponavljanja kaznenog djela

Tužiteljstvo je nadodalo da je sutkinji istrage velikogoričkog Županijskog suda podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno zaposlenika HKZP-a i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela s obzirom na to da su u tijeku natječaji za nova zapošljavanja u toj državnoj tvrtki.

Državno odvjetništvo je izvijestilo kako raspolaže informacijom da će sud o prijedlogu za određivanjem istražnog zatvora odlučivati krajem prosinca.

Uhljeb godine

Podsjetimo, Uhljeb 2021. godine bio je, kako su izabrali čitatelji Indexa, Vlado Bagarić. On je tada skupio više od 40 tisuća glasova.

Index je prvi pisao o Bagariću u sklopu Uhljebarija kada smo otkrili da uz plaću od preko 30.000 kuna Bagarić mjesečno prima i 5058 kuna mirovine temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima. Naravno, ne možemo naše najbolje ljude prepuštati takvim crkavicama pa Bagarić dobiva i godišnje stimulacije, u 2018. godini dobio je 134.296,28 kuna, a za 2019. godinu 166.966,83 kune.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.