DORH odbacio kaznenu prijavu policije: Nema dokaza da su Dakić i Vuletić pretukli Miljuša i Galinca



ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu odustalo je od kaznenog progona protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića, koji su se teretili za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca.

"Istražni zahtjev u ovom predmetu je podnijet na temelju podataka i indicija iz kaznene prijave na osnovu kojih je državni odvjetnik izvodio zaključak o postojanju osnovane sumnje da su okrivljenici počinili navedena kaznena djela. Prihvaćajući te razloge istražni sudac je donio rješenje o provođenju istrage. Istraga je trebala rezultirati višim stupnjem osnovane sumnje zasnovane bilo na prikupljenim izravnim dokazima bilo na zatvorenom krugu indicija, potrebnim za podizanje optužnice, a što je u ovom slučaju izostalo", navodi se u priopćenju DORH-a.

Tijekom istrage nisu potvrđeni indicije i podaci iz kaznene prijave, unatoč velikom broju provedenih istražnih radnji. Stoga je, poručuje ŽDO Zagreb, trebalo odustati od daljnjeg kaznenog progona.

Index je još 24. lipnja, nakon što je Dakić pušten iz pritvora u kojem je proveo šest mjeseci, objavio kako optužnica vjerojatno neće biti podignuta jer prikupljeni dokazni materijal stoji na klimavim nogama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.