DORH istražuje sina Marine Lovrić Merzel zbog afere koju je otkrio Index i muljanja s receptima

Foto: Index

SAŠA LOVRIĆ, sin bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel  koja je optužena za sedam kaznenih djela i višemilijunske malverzacije, također je postao predmet istrage od strane ŽDO Sisak i policije između ostalog i zbog njegovih prekovremenih sati, što je Index prije nepune dvije godine prvi otkrio.

Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) u razgovoru za Index potvrdio nam je informacije da policija istražuje njihovog zaposlenika Sašu Lovrića zbog mogućih malverzacija s receptima i prekovremenim satima.

"Policija nam je došla u Zavod za hitnu prije dva tjedna i tražili su određene izvide gdje je Lovrić radio, kad je radio, u kojim smjenama, a sve su to tražili i za ispostavu Sunja i Dvor u kojima Lovrić radi.

S tim da nam je još u prosincu stigao prvi dopis od policije u kojem su nas tražili podatke o Lovriću i tome koliko je točno radio", rekao je Fabijanić.

>Privilegirani sin Marine Lovrić Merzel kao medicinski tehničar zarađuje više i od nekih liječnika

>Ravnatelj sisačkog Zavoda za Hitnu zaposlenicima prijeti otkazima zbog sina županice Lovrić Merzel


Na upit zbog čega policija istražuje Lovrića, Fabijanić je kazao kako postoje još i indicije da je Lovrić počinio malverzacije s receptima.

"Policija nas je tražila podatke o Saši Lovriću"

"Bile su indicije da su recepti davani, odnosno da je bilo malverzacija i s receptima i s lijekovima. Što točno ne znam. Policija mi ništa nije više govorila. Što se točno radilo, je  li se prodavalo stvarno ne znam, no moram naglasiti da Lovrić nije liječnik. On je medicinski tehničar i ne može izdavati nikakve recepte ni davati lijekove", rekao nam je ravnatelj Zavoda za hitnu SMŽ u kojoj je Lovrić zaposlen.


U Policijskoj upravi Sisačko-moslavačke županije rekli su nam samo kako ništa o tome ne smiju reći i uputili nas na Županijsko državno odvjetništvo.

"Obratite se na ŽDO Sisak  jer mi sve radimo po njihovom nalogu. Takav je zakon, mi možemo dati informacije tek kad je stvar gotova, a u ovakvim ranim fazama ne možemo izlaziti s informacijama", rečeno nam je u PU SMŽ.

Nakon toga smo kontaktirali i ŽDO kako bi dobili izjavu od županijske državne odvjetnice Jadranke Huskić, no nismo dobili informacije.

"Danas županijska državna odvjetnica nije tu . Možete sutra nazvati", kratko su nam poručili.

Podsjetimo kako je Index  prije nepune dvije godine otkrio aferu s prekovremenim satima Saše Lovrića kad smo dobili u posjed dokumente o njegovom radnom vremenu iz kojeg je vidljivo da je Lovrić tada kao voditelj Tima 2 Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Ispostave Sunja mjesečno odrađivao i do 120 sati prekovremeno.

Index je tada došao u posjed rasporeda sati njegovog tima prema kojem se vidi da je Lovrić u travnju 2014. odradio  čak 276 sati što je daleko više od prosječne norme koja iznosi od 160 do 170 sati ovisno o dužini mjeseca.

Kasnije se djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu SMŽ upravo zbog tog otkrića prijetilo otkazima od tadašnjeg ravnatelja Hitne SMĐ Mesuda Pece.

Podsjetimo i kako je Peco na funkciju ravnatelja postavljen od strane Županije i tadašnje županice Marine Lovrić Merzel, unatoč tome što je tada već bio u mirovini, o čemu je Index također pisao.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.