DOKUMENT Tomašić poslala oštro pismo povjereniku Hahnu: Nemojte relativizirati hrvatsku povijest!

Foto: FAH

EUROPARLAMENTARKA Ruža Tomašić danas je povjereniku za proširenje, Johannes Hahnu, poslala pitanje za pisani odgovor nastavno na njegov odgovor u ime Komisije E-008902/2016. Priopćenje Ureda Ruže Tomašić u nastavku prenosimo u cijelosti.
 
"Obzirom da se u navedenom odgovoru Europska komisija ne samo da nije ogradila od knjiga kao što su „Ratovi, integracije i podjele“ (koja relativizira zločine iz vremena Domovinskog rata) i inicijative kao što je REKOM (koji, između ostaloga, na službenim stranicama propagira ideju o zajedništvu kroz umjetnu tvorevinu hrvatsko-srpskog jezika, oduzimajući Hrvatima pravo na vlastiti nacionalni jezik), nego takve inicijative i dalje svesrdno podupire moralno i financijski, zastupnica Tomašić je povjerenika upitala dvije stvari.
 
U svijetlu vrlo osjetljivih pretpristupnih pregovora sa Srbijom, smatra li Komisija da je ispravan put iste učinkovitije privesti kraju ukoliko se putem navedenih inicijativa hrvatskim žrtvama oduzme pravo na istinu, pravdu i dostojan počinak te ukoliko se relativizira zadnji pokušaj stvaranja velike Srbije?
 
Budući da se u europskoj povijesti ispravno i pravedno validiraju činjenice iz ratova koji su se u dvadesetom stoljeću dogodili na europskome tlu, misli li Komisija da se relativiziranje hrvatskih žrtava može i treba moralno i pravno odvojiti od relativiziranja žrtava u Drugom svjetskom ratu i ostalim ratovima u Europi?", pita se Tomašić.

U nastavku možete pogledati i konkretne upite.
 

A 150331 by Index.hr on Scribd

A 150330 by Index.hr on Scribd

Untitled_20170308 by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.