Kriva procjena liječnika ili lijenost? Maleni Lovre ipak ide na operaciju u Njemačku

MALENI Lovre Karamarko iz Zadra, dijete rođeno prije četiri dana sa srčanom manom, putuje sutra u Munchen na operaciju. Odlučeno je to jučer na zagrebačkom Rebru, a njegov otac Jure kazao je za Index kako je sva potrebna dokumentacija za taj put riješena.

> Ministarstvo zdravstva o malenom Lovri: Ako je slučaj hitan, bebu ćemo odmah poslati u inozemstvo

Otac djeteta još ne zna kada će operacija biti obavljena, sutradan ili za vikend, no u Njemačkoj će o malenom Lovri brinuti najveći stručnjaci, zbog čega je tata Jure jako zahvalan.

Javnost je upoznata s pričom o malenom Lovri kada se prije dva dana njegov otac u očaju javio Indexu te uputio apel ministru zdravstva Darku Milinoviću da "pošalje svoje doktore na Rebro da pregledaju njegovo dijete i donesu važne odluke koje trebaju donijeti". Na Rebru su mu, prema njegovim tvrdnjama, tada kazali kako na neradni dan nitko ne može odlučiti o operaciji njegova djeteta jer nema liječnika.

Liječnica Jasminka Stipanović Kastelić s Rebra to je zatim demantirala kazavši kako je razlog tome bio taj da operacija djeteta nije bila hitna. Jesu li isto procijenili i liječnici u Njemačkoj, znat će se tek kada maleni Lovre stigne u Munchen.

No, zanimljivo je kako su se nakon objave članka na Indexu, na Rebro uputili i šef pedijatrije na Rebru te ravnatelj bolnice koji su u večernjim satima novinarima rekli kako je dijete u dobrim rukama te da je stabilno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.