Dogradonačelnik Splita, grada koji već treći dan nema pitke vode: "Nije zatrovana, samo je zamućena"

Foto: Index

SPLITSKI dogradonačelnik Nino Vela komentirao je danas mutnu vodu koja već treći dan nije za piće.

>> MEDITERAN KAKAV JE NEKAD BIO Split, kraj 2017.: Grad se guši u smradu smeća, a voda nije za piće

"Zamućenje je samo jedan od parametara. Voda nije zatrovana, samo je zamućena. Voda i ako se pije neće štetiti zdravlju, ali kvaliteta u ovom trenutku nije vrhunska i u tom smislu je preporuka da se iz predostrožnosti taloži i prokuha dok analize koje se provode ne dođu do kraja ", kazao je Vela. 

Splićani su ove godine doživjeli četiri zamućenja vode. Dvadesetak dana voda zbog mutnoće nije bila za piće. Tako nije bilo prethodnih godina. Voda bi se eventualno zamutila dva puta godišnje po par dana. Ne zna se još u čemu je problem. Vodovod i kanalizacija raspisali su natječaj za pilot program koji bi trebao dati odgovor zbog čega se voda toliko muti i ponuditi rješenje.


 
Ne manje od 15 milijuna eura za čistu vodu

Filter, o kojem se dosta polemizira posljednjih mjeseci, prije par godina otpisan je kao nerentabilan. Direktor Vodovoda Drago Davidović procjenjuje cijenu čiste vode na ne manje od 15 milijuna eura jer će za filter trebati sagraditi cijeli pogon i pronaći pet tisuća kvadratnih metara terena.

Dogradonačelnik Vela najavio je i kako će se ovaj tjedan obustaviti radovi na sanaciji smetlišta Karepovac kako bi Splićani i Solinjani barem za blagdane bili pošteđeni nesnosnog smrada.

"Zadnji radni dan u ovoj godini bi trebao biti u petak 22. prosinca, a prvi radni dan u novoj godini bi trebao biti 8. siječnja u ponedjeljak", kazao je Vela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.