Djevojčica u Britaniji umrla nakon što ju je doktorica odbila primiti jer je zakasnila na pregled

Screenshot: YouTube
 
PETOGODIŠNJA djevojčica koja je bolovala od astme umrla je nakon što ju je doktorica odbila primiti jer je zakasnila na pregled, piše BBC.
 
Istraga slučaja otkrila je da je doktorica Joanne Rowe iz klinike Grange u Newportu odbila primiti petogodišnju Ellie-May Clark zbog "pravila o 10 minuta", prema kojem je doktorica odbijala primiti naručene pacijente koji toliko zakasne.
 
Istražni sudac izjavio je da je "propuštena prilika za liječenje koje je moglo spasiti život djevojčici". Nakon saslušanja u Newportu, obitelj djevojčice je izjavila da ju je bolnica iznevjerila.
 
 
Doktorica nije pogledala karton djevojčice
 
Majka Shanice Clark ispričala je kako je zatražila kućni posjet kada je Ellie-May počela teško disati i nije mogla hodati iz škole prema kući u siječnju 2015. godine. Umjesto kućnog posjeta, klinika joj je zakazala hitan pregled 25 minuta kasnije. Majka je u pozivu klinici naglasila da bi mogle zakasniti jer moraju uhvatiti autobus.
 
Majka je izjavila da su umjesto u 17 sati stigle u 17:10 do recepcije, ali recepcionerka Ann Jones je rekla kako su zakasnile 18 minuta. Doktorica Joanne Rowe tada im je poručila da će se morati vratiti sljedećeg jutra.
 
Majka je ispričala kako je bila bijesna i uznemirena zbog ove odluke doktorice, a Ellie-May ju je upitala: "Zašto me doktorica ne želi pregledati?". Rowe nije upitala zašto je zakazan hitan pregled, niti je pogledala karton djevojčice prije nego ju je odbila primiti.
 
"Ako morate pregledati 25 pacijenata, a mnogi kasne, nikada nećete obaviti posao"
 
Majka je kod kuće svakih 10 do 15 minuta provjeravala stanje svoje kćeri, a oko 22:30 čula je kako jako kašlje. Ellie-May tada je pala s kreveta i koža joj je poprimila plavu boju, ispričala je majka. Hitno je prevezena u bolnicu Royal Gwent, gdje je ubrzo preminula.
 
Obitelj je objavila izjavu u kojoj navodi da su razočarani jer doktorica nije optužena za nemar. Obiteljski odvjetnik Justin Chisnall izjavio je: "Obitelj je prihvatila ispriku doktorice Rowe, osobito nakon što su čekali tri godine na odgovore na svoja pitanja".
 
Rowe je izjavila da bi drugačija postupila da je pogledala karton Ellie-May. Na pitanje o pravilu o 10 minuta odgovorila je: "Ako morate pregledati 25 pacijenata ujutro ili poslijepodne, a puno njih kasni 15 ili 20 minuta, nikada nećete moći obaviti svoj posao". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.