Djelatnik makedonskog MUP-a masovno proizvodio lažne kovanice od 2 eura. Uhvaćen je

Foto: Profimedia

Vladin dužnosnik iz Sjeverne Makedonije uhićen je zbog navodne masovne proizvodnje milijuna lažnih kovanica od 2 eura, objavila je danas agencija za provođenje zakona Europske unije.

Istraga koja je trajala mjesecima, a koju su provodile makedonske i kosovske vlasti uz potporu agencije Europol, otkrila je očiglednu operaciju krivotvorenja i dovela do uhićenja 34-godišnjeg osumnjičenika u Prištini, navedeno je u izjavi Europola.

Radio u sjevernomakedonskom MUP-u

Muškarac je bio zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije, priopćio je Europol, dodajući da su vlasti također zaplijenile "strojeve za proizvodnju krivotvorenog novca, tisuće sastavljenih kovanica, prstenove i jezgre za kovanice" na više lokacija u Sjevernoj Makedoniji.

Kovanice trebale ići u kosovsku ekonomiju

Eurojust, agencija za suradnju u kaznenom pravosuđu EU-a, izjavila je da je muškarac "osumnjičen za proizvodnju oko 2 milijuna lažnih kovanica od 2 eura, koje su se trebale plasirati u kosovsku ekonomiju."

Kosovo se suočava s epidemijom krivotvorenih kovanica vrijednih milijune eura, prema izjavama vlasti. Zemlja nije dio eurozone, valutne unije EU-a, ali je 2002. godine usvojila euro kao svoju valutu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.