Divljao po cijeloj Hrvatskoj: Ukrao auto, odveo djecu, pokušao ubiti policajce

Foto: MUP

TEMELJEM raspisane potrage Policijske uprave zadarske, u subotu ujutro u 6:30 sati u mjestu Šaševa, pokraj Gline, interventna policija PU sisačko-moslavačke u Mercedesu zagrebačkih registracijskih oznaka zatekla je 32-godišnjaka, koji je nakon utvrđivanje identiteta uhićen i prepraćen u PU zadarsku.   

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravo 32-godišnjak, najprije 27. studenog u večernjim satima u Zadru, na benzinskoj pumpi u svoje vozilo marke BMW utočio gorivo koje nije platio nakon čega se odvezao na područje predjela Bokanjac, Put Gumlina, gdje je provalio u prostorije elektroinstalacijskog obrta 42-godišnjeg vlasnika odakle je pokušao otuđiti veću količinu električnih kablova.

Nedugo zatim opservacijom terena od strane policijskih službenika u ulici Put Vrela uočeno je vozilo koje se prema saznanjima dovodi u svezu s navedenom provalom, te je isti u cilju skrivanja od policijskih službenika, s ugašenim svjetlima na vozilu, dovezao se i parkirao na makadamsko parkiralište u ulici Put Gaja.

Pokušao pregaziti policajce

Prilikom pokušaja policijskih službenika utvrđivanja identiteta osobe koja se nalazi u vozilu, isti je u namjeri kako bi pobjegao policijskim službenicima, vožnjom pokušao pregaziti policijske službenike koji su tom prilikom postupali, i to u namjeri da ih usmrti, a pri takvoj vožnji oštetio je i 2 osobna vozila u vlasništvu 57-godišnjakinje.

Policijski službenici su u namjeri da zaštite svoj život i spriječe predmetnoga u bijegu u pneumatike njegova vozila ispalili više streljiva, nakon čega se isti vozilom dao u bijeg u pravcu ulice Put Nina, gdje je vozilo naknadno pronađeno.

Provalio u pekarnicu pa nožem prijetio 31-godišnjaku

Nakon toga je u Ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje je otuđio nešto više od 2000 kuna i ključeve vozila Opel Kombo, nakon čega se odvezao u mjesto Bibinje, gdje je prijeteći nožem od 31-godišnjaka pokušao iznuditi veći novčani iznos.

Ukrao motor i pobjegao u Zagreb

Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici otuđio motor Yamaha, 21-godišnjeg vlasnika, koji je ukrcao u prethodno otuđeno vozilo, a zatim se dovezao do obiteljske kuće te sa svojom djecom navedenim vozilom odvezao se na područje grada Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj.

U neposrednoj blizini smještaja pronađen je otuđeni motocikl, a na području mjesta Šaševa u blizini zaticanja predmetnog pronađen je i otuđeni automobil Opel Kombo, na kojem su bile postavljene nepripadajuće registarske pločice.      

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika, teških krađa, krađe vozila i motocikla, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava.

Jučer je priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom ispitan kod županijskog državnog odvjetnika, nakon čega je od strane suca istrage istome određen istražni zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.