Dino Sinovčić i Suzana Piacun kandidati SDP-a za dogradonačelnike Splita

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

PARAOLIMPIJSKI sportaš Dino Sinovčić, koji je osvajao titule svjetskog i europskog prvaka te brončanu medalju na paraolimpijskim igrama 2021., i profesorica hrvatskog jezika Suzana Piacun kandidati su SDP-a za zamjenika splitskog gradonačelnika.

 

Video: Dalmatinski portal

"Kao vrhunski sportaš odlučio sam se priključiti timu Davora Matijevića jer on je u proteklih deset mjeseci u splitskom Gradskom vijeću bio glas osoba s invaliditetom", rekao je Sinovčić u četvrtak na konferenciji za novinare. Istaknuo je kako je njegova kandidatura za splitskog dogradonačelnika velik izazov za njega osobno. "I u politici ću, kao i u bavljenju sportom, dati sve od sebe  za dobrobit Splita i njegovih građana", poručio je.

Piacun se zalaže za uvođenje građanskog odgoja u splitske škole

Suzana Piacun se zauzela za uvođenje građanskog odgoja u splitskim osnovnim školama kao izvannastavne aktivnosti u kojem bi se učenike dodatno educiralo i pripremalo za darđanski aktivizam. "Tako bismo pridonosili prevenciji devijantnih pojava u društvu", rekla je. Dodala je i da Split treba biti perjanica kulture. "Split je dao oca hrvatske književnosti Marka Marulića, a danas imamo situaciju da je KUD Jedinstvo, iako najstarije u Splitu, podstanar i nemaju svoj prostor."

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita Davor Matijević izrazio je žaljenje što splitski paraolimpijci, kakav je Dino Sinovčić, nisu jednako tretirani s olimpijcima. "Imena splitskih olimpijaca su utisnuta u pločice na Zapadnoj obali, a imena paraolimpijaca nisu", rekao je Matijević na konferenciji za novinare koja je održana upravo na tom dijelu Zapadne obale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.