Detalji strašne nesreće na A3: "Auto je gorio, vozači kamiona su pokušali prići"

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U TEŠKOJ nesreći koja se jučer oko 15 sati dogodila na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginule su dvije osobe.

Policija je danas poslijepodne javila kako se radi o muškarcu i djevojčici.

"Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva obavljena je obdukcija smrtno stradalih osoba u slijetanju i požaru vozila na autocesti A3. Rezultati obdukcije su pokazali da se radi o odrasloj muškoj osobi i mlađoj ženskoj osobi starosti oko tri godine", stoji u priopćenju policije koje su mediji dobili oko 16 sati.

"Policijski službenici u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica vezanih uz ovaj događaj", stoji dalje u priopćenju.

Kako se naknadno doznalo, u nesreći su poginuli muškarac i njegova kći.

"Po dolasku na mjesto događaja automobil je već bio u razbuktaloj fazi. Bio je sav u plamenu. Po riječima očevidaca i naših djelatnika, vozači kamiona su pokušali prići, pokušali gasiti, ali zbog visoke temperature, s aparatima za početno gašenje nisu uspjeli ništa napraviti. Nakon gašenja, utvrdili smo da se nalaze dva tijela izgorena u automobilu", kaže zapovjednik JVP-a Slavonski Brod Ivan Vuleta, prenose Vijesti.

Muškarac živi u Njemačkoj, tu je bio u posjetu obitelji

Josip, muškarac koji je stradao, s obitelji već četiri godine živi u Njemačkoj, ali je došao u posjet rodnoj Slavoniji.

Oni koji su vidjeli samu nesreću i dalje su pod stresom zbog načina na koji je izgledala.

"Što se tiče temperature, tu budu izuzetno velike temperature, preko 300-400 stupnjeva Celzijevih. Tako da je bez samog vatrogasnog vozila gašenje jako teško. Zbog čega dolazi do ovakvog zapaljenja? Kako je to moguće? Ja pretpostavljam da je do njega došlo zbog udara. On je preletio kroz zaštitnu ogradu, udario u rub kanala", jasno će Vuleta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.