Detalji nesreće: Kod Zaprešića pretjecao kolonu pa se zabio, poginuo je

Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija/Facebook

JUČER oko 5.50 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Seat Cordoba krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Državne ceste broj 1 u smjeru juga, objavila je zagrebačka policija.

Riječ je o nesreći koja se dogodila jučer rano ujutro kod Zaprešića, između Pojatnog i Kupljenova.

Pretjecao kolonu pa se zabio u kamion

Poginula je jedna osoba, a dvoje ih je ozlijeđeno. Policija je objavila detalje. Muškarac je, kako pišu, pretjecao kolonu vozila.

"Dolaskom do 1 km + 100 m južnije od raskrižja s Kolodvorskom ulicom, gdje se na kolniku nalazi središnja puna linija preko koje nije dozvoljeno prelaženje, skrenuo je ulijevo na istočnu kolničku traku koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera te je pretjecao kolonu vozila koja su se kretala ispred njega, zapadnom kolničkom trakom u istom smjeru", piše policija.
 
"Tom prilikom, uslijed takve vožnje, naletio je na prednji lijevi dio teretnog automobila marke Fiat Ducato krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak, koji se kretao iz suprotnog smjera, istočnom kolničkom trakom u smjeru sjevera, a u trenutku prometne nesreće zadržavao je smjer kretanja. Od tog naleta, osobni automobil marke Seat Cordoba je u nekontroliranom kretanju i zanošenju u smjeru zapada, prednjim lijevim dijelom naletio na osobni automobil marke VW Golf krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, a kretao se zapadnom kolničkom trakom u smjeru juga, a u trenutku prometne nesreće zadržavao je smjer kretanja. Osobni automobil marke Seat Cordoba u nastavljenom nekontroliranom kretanju prednjim dijelom je naletio na metalnu zaštitnu ogradu koja se nalazi na mekanom terenu uz zapadni rub kolnika", piše policija.
 
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 50-godišnjak, dok su teško ozlijeđeni 46-godišnjak iz osobnog automobila marke Seat Cordoba, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB-u Sveti Duh, i 36-godišnjakinja, također iz osobnog automobila marke Seat Cordoba, a liječnička pomoć pružena joj je u KB-u Sestre milosrdnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.