Desničar u Americi zalio imigranta kiselinom zbog parkirnog mjesta

Screenshot: Celeb Daily News

POLICIJA u Milwaukeeju uhitila je 61-godišnjeg muškarca zbog sumnji da je bacio kiselinu u lice Mahuda Villalaza, američkog građanina, i rekao mu da se vrati u svoju zemlju, javlja CNN.

Villalaz je nakon napada zadobio ozljede drugog stupnja, a očekuje se da će tužiteljstvo u narednim danima podignuti optužnicu protiv njegovog napadača.

Napad se dogodio nakon sukoba na parkiralištu

Napad se dogodio nakon što se dva muškarca sukobila u petak navečer oko parkiranja automobile. Villalaz je medijima ispričao da ga je napadač prozvao “ilegalcem” te mu rekao da "otiđe iz ove zemlje" i potom na njega bacio kiselinu.

“Vjerujem da sam žrtva zločina iz mržnje zbog načina kako mi je pristupio”, rekao je 42-godišnji Villalaz koji od svoje 19. godine živi u SAD-u. Do tada je živio u Peruu. 

"Moj sin me danas nazvao: 'Tata, što ti se dogodilo? Bio je...znate? Što da mu kažem? Da mi je neki luđak to napravio", rekao je Villalaz novinarima, vidno shrvan i u šoku zbog ovog sumanutog napada. 

Napadač je bio 61-godišnji bijelac. Nakon što su se porječkali zbog parkirnog mjesta, Villalaz je prepričao kako mu je ovaj muškarac rekao: "Zašto si tu, u invaziji na moju zemlju? Zašto si došao ovamo ilegalno?"

"Poludio je kad sam mu rekao: 'Gospodine, svi smo mi ovamo došli iz nekih drugih krajeva '", otkrio je Villalaz koji, vrijedi ponoviti, ima američko državljanstvo.

Latinoamerička zajednica zadovoljna jer se napad tretira kao zločin iz mržnje

Darryl Morin iz organizacije Forward Latino rekao je da je Morin dobro te da mu je bilo teško objasniti supruzi i dvoje djece što se dogodilo.

“Oni nisu mogli shvatiti kako je netko mogao to učiniti osobi koju i ne poznaje”, rekao je Morin i dodao kako je latinoamerička zajednica zadovoljna jer se napad tretira kao zločin iz mržnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.