KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Deseci učenika i profesora pulske škole u samoizolaciji, dvije učenice imaju koronu

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

U PULSKOJ Osnovnoj školi Veruda 55 učenika viših razreda te dvadesetak profesora predmetne nastave od danas su u samoizolaciji nakon što je potvrđeno da su dvije učenice osmog razreda pozitivne na koronavirus, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Po riječima ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandra Stojanovića, u tom je slučaju riječ o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. 

Informaciju je novinarima potvrdila i ravnateljica Osnovne škole Veruda Anita Mokorić Brščić, koja je rekla kako će do kraja tjedna svi učenici od petog do osmog razreda imati nastavu online, a učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu će i dalje pohađati u školi. 

Škola će provesti sve propisane mjere dezinfekcije. 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan potvrdila je za Hinu kako je trenutačno u Istri 28 učenika zaraženo koronavirusom i 418 ih je u samoizolaciji te da je zaraženo šest profesora i 51 je u samoizolaciji. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.