Denis Kuljiš: Prošla Vlada je po strukturi djelovanja bila najgora u hrvatskoj povijesti

Foto: FAH

DENIS KULJIŠ danas je za HRT-ov Studio 4 prokomentirao postizborne pregovore MOST-a i HDZ-a te neke od ideja o ustroju Vlade koje su se pojavile u medijskom prostoru.

"Sviđa mi se mandatar Orešković, ideja o četiri sektorska potpredsjednika Vlade, a i to da najjači članovi obje stranke neće u Vladu nego da će u Sabor, plus da ćemo imati stručne ministre - sve to mi se jako sviđa.

Pametno je i restrukturirati ministarstva, a i holding koji bi objedinio sva državna poduzeća i to mi se čini jako dobro, jer su dosad bile nadležne samo matične stranke u tim javnim poduzećima, nije se gledalo kako performiraju, nego zadovoljavaju li drugim kriterijima.

To je od ovoga što smo čuli. Prošla Vlada je najlošija vlada po strukturi djelovanja u cijeloj hrvatskoj povijesti i samostalnosti. Imali smo ljude iz stranke na resorima i u javnim poduzećima bez ikakvog nadzora i koji su jednom godišnje neko izvješće prezentirali Saboru, koje nitko nikada nije čitao, a Sabor je funkcionirao samo kao glasačka mašina.

Sad se pojavljuje mogućnost da najjači ljudi stranke ostaju u Saboru i da kroz odbore sukreiraju politiku Vlade, pa čak i da je opstruiraju. To smo imali u vrijeme Tuđmana, mislili smo da ne može gore, ali sad vidimo da može. Tada su zastupnici tužakali Vladu Tuđmanu jer su i sami htjeli biti ministri, ali bar je bilo dinamike", zaključuje Kuljiš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.